Welkom bij mijn e-boek Bakrecepten 2010! Dit e-boek biedt 15 gloednieuwe recepten die niet alleen beregezond zijn maar ook verrassend lekker. Het zijn mijn favoriete bakrecepten waar ik het afgelopen jaar aan gewerkt heb.

Voor mij draait alles in het leven om evenwicht en dat vind je terug in mijn werk. Mijn inspiratie is Moeder Aarde. Altijd eenvoudig, volwaardig, eerlijk en no-nonsense: zo zou je mijn recepten kunnen omschrijven. De verschillende natuurlijke zoetmakers die ik gebruik in plaats van witte suiker, brengen eerder evenwicht in smaak dan dat ze bedoeld zijn om een recept zoet te maken. Dit is mijn wereld van bakrecepten die NATUURLIJK en VEGANISTISCH zijn!

De recepten die ik in mijn e-boek 2010 aanbied zijn voor mij heel speciaal. Ik heb geprobeerd recepten te ontwikkelen waar je jaren plezier van zult hebben. Recepten die je keer op keer kunt maken, zonder dat je ze zat zult worden.

Alle recepten zijn vrij van geraffineerde suikers.

Alle recepten zijn vrij van tarweprodukten. Meestal maak ik gebruik van spelt in plaats van tarwe.

Alle recepten zijn vrij van margarine.

Ik maak gebruik van soyamelk in mijn recepten. Soyamelk is ook goed te vervangen door een andere vega-melk.

Ik gebruik uitsluitend biologische produkten die te koop zijn bij reformwinkels en die te bestellen zijn via internet.
Hier zijn de belangrijkste adressen:
Mastercare Shop
My Vitality

----------------------------------------------------------------

Wil je een e-boek bestellen, stuur dan een mail naar:




Schrijf dat je een e-boek wilt bestellen en meld je naam, adres en je e-mail adres. Je krijgt dan een mailtje terug met verdere informatie.

Het e-boek kost 6 euro.

Cranberry amandel appeltaart

Photobucket

Deze cake montert me op in de koude wintermaanden met zijn appels, cranberry's, amandelspijs, warme kruiden en een perfecte amandelkorst. De vulling van vruchten wordt gezoet met ahornsiroop. Bovenop de korst ligt een laag amandelspijs. De amandelspijs wordt gezoet met maismoutstroop en heeft een vleugje citroen die de warme kruiden in de cake complementeert.

De taart werd zelfs goedgekeurd door een banketbakker. Wat een compliment!

Olijvenkoekjes

Photobucket

Overheerlijke hartige koekjes met olijven.

Megagezonde chocoladetaart

Photobucket

Eén van mijn favoriete taarten, een lekkere chocoladetaart die ook nog heel goed is voor je gezondheid! Mijn doel was het bereiden van een 'superfood'taart vol mineralen, omega's, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Zelfs de bodem van de taart zit vol voedingsstoffen! Dit soort taarten worden gewoonlijk rauw gemaakt omdat je door verhitten de voedingsstoffen grotendeels kwijtraakt. Voor de vulling wordt dan rijkelijk gebruik gemaakt van noten. Ik heb een alternatieve vulling ontwikkeld zonder gebruik van noten. Het resultaat is een chocoladetaart die niet helemaal rauw is, maar die ook de oven niet in hoeft, en die alle voedingsstoffen behouden heeft.

Chocolade havermoutkoekjes

Photobucket

Dit zijn koekjes die je keer op keer wilt maken. De grote stukken chocolade smaken heerlijk in combinatie met de kleinere stukjes walnoten en havermout. Ze vullen goed en happen lekker weg.

Citroen yoghurttaart met bessenglazuur

Photobucket

Een frisse taart met de verrukkelijke combinatie van citroen en bessen.

Rode bessen yoghurttaart

Photobucket

Als kind was ik gek op taarten met rode bessen erin. Ik heb nu mijn eigen rode bessenstruik en bak deze taart in de zomer als de bessen rijp zijn. Heerlijk fris en fruitig!